Flexibilitet skapar produktivitet

Det fungerade alldeles utmärkt att arbeta på distans, eller remote, som det även kallas. Framtidens arbetsliv är här för att stanna och undersökningar visar att de flesta vill kunna fortsätta att arbeta på distans. Fördelarna med framtidens arbetsplats, alltså den hybrida arbetsplatsen, är många och leder det till en högre produktivitet då de anställda känner att de kan påverka själva. Att exempelvis slippa lång pendling är guld värt och ger en ökad livskvalitet. Och du som arbetsgivare slipper tänka på att dina medarbetare måste befinna sig inom pendlingsavstånd – framtidens arbetsliv ger dig möjlighet att söka dina talanger över hela världen!

Lika möjlighet för alla att delta

Framtidens arbetsplats bör alltså vara flexibel och för att detta ska fungera på allra bästa sätt finns det en del att tänka på. Här kommer några tips för att framtidens arbetsliv ska bli så lyckat som möjligt.

  • Digitala kommunikationskanaler är av högsta vikt på framtidens arbetsplats. Här ska all viktig information kommuniceras ut till samtliga – även om saker som gemensam fika den dag alla kanske befinner sig på det fysiska kontoret.
  • Digital onboarding är perfekt då du kan ge nyanställda en gedigen introduktion till företaget redan innan första dagen. Den nya medarbetaren kommer på så sätt snabbt in i företaget samt känner sig sedd.
  • Planera alltid för att kunna arbeta remote. I alla lägen. Alla ska kunna delta, oavsett var personen befinner sig.
  • Se till att planera vad som bör göras var. Vissa uppgifter kanske lämpar sig allra bäst att göra på det fysiska kontoret.
  • Ha fasta tider för möten. Övrig tid bör vara flexibel. Det viktiga är alltid att jobbet utförs, inte var det görs.

Och sist men absolut inte minst – se till att all teknik och att alla digitala kommunikationsverktyg fungerar.