När du ska välja en plattång, så kan det vara en god idé att läsa på lite innan samt även se till att kolla in plattång test för att jämföra olika modeller. Idag finns det plattänger, som bara plattar håret, så väl som det finns de modeller du även kan locka håret med.

En bra sak att ha i åtanke, det är att plattänger de kan slita en del på håret. Men det finns modeller av plattänger som är bättre än andra då de inte sliter lika mycket. Dessa har då en keramisk behandling av plattorna. Det gör dels att plattorna snabbt blir varma, dels är det skonsammare för ditt hår.

Olika saker att kolla efter

När du ska välja en plattång, så kan det vara bra att välja en modell där du kan justera värmen på flera sätt. Det gör att du då kan hitta just den värmegrad som passar för just ditt hår. En plattång utan värmejustering kan bli onödigt varm och har du otur kan den bränna sönder ditt hår.

En annan sak att kolla, det är bredden på plattången. De kan nämligen komma i olika bredder. Du som har mycket hår, som är tjockt kan behöva ganska breda plattor medan du med tunt eller kort hår kan välja smala plattor.

Sedan finns det även olika finesser som en del plattänger är utrustade med. Till exempel kan den ha negativa joner, för att minska statisk elektricitet i håret. Sedan finns även plattång med nanoteknik, som underlättar för håret att glida mot plattorna.

Tips och råd

En mycket viktig sak att tänka på, oavsett vad för plattång du köper, det är att du ska använda dig av ett skydd i samband med stylingen av håret. Hår i sig kan ta skada av värme. Har du ett värmeskydd så ger det ett extra lager som skyddar. Sedan är dessa medel även bra för att motverka att håret blir frissigt.

Du bör även se till att vänta med att applicera andra produkter till efter du plattat håret. Så ta i hårspray eller mousse när du är klar med din plattång.

Är det så att du vill ha en plattång som inte bara plattar håret, utan även kan locka det? Då kan det vara bra att välja en modell med rundade kanter. För det gör lockningen enklare samt ger ett bättre resultat.