PDA och handdatorer kan användas inom olika branscher. Vi ska kika lite närmare på dessa olika enheter.

Handdatorer

Handdatorer är små bärbara enheter som integrerar många funktioner som vanligtvis finns i en dator. Dessa enheter är idealiska för användning i fältet eller i situationer där man behöver mobilitet och flexibilitet. Några av de vanligaste användningsområdena för handdatorer inkluderar lagerhantering, registrera beställningar, hantera kunduppgifter och schemalägga servicebesök direkt från fältet. De kan även integreras med handscanners för att snabbt och noggrant skanna streckkoder på produkter och förpackningar, vilket underlättar inventering och spårning av varor genom hela försörjningskedjan.

Handscanners

Handscanners är små enheter som används för att läsa streckkoder på produkter, förpackningar och andra föremål. Dessa enheter är oumbärliga verktyg för att effektivisera inventeringsprocesser och förbättra spårbarheten i olika verksamheter. Några av de särskilda användningsområdena för handscanners inkluderar inventering och lagerhantering så väl som orderplockning och packning. De kan även användas av leveranspersonal för att skanna streckkoder på leveranser och kvitton för att bekräfta mottagandet och spåra leveransstatus i realtid.

Personliga Digitala Assistent (PDA)

Personliga digitala assistenter (PDA) är små handdatorer som är utformade för att fungera som personliga organisatorer och produktivitetsverktyg. Dessa enheter är idealiska för att hantera kalender, kontakter, anteckningar och andra viktiga uppgifter. Några av de särskilda användningsområdena för PDA inkluderar kalender och kontakter. Du kan använda den för att schemalägga möten, anteckna viktiga datum och hålla koll på kontakter och kunduppgifter.

Den passar även för att organisera och prioritera uppgifter, skapa att göra-listor och påminnelser för att säkerställa att ingenting blir bortglömt.

Genom att ansluta till internet eller trådlösa nätverk kan PDA användas för att skicka e-post, surfa på webben och synkronisera data med andra enheter och molnbaserade tjänster.