Att äta en näringsrik sallad som lunch någon gång i veckan kan erbjuda flera fördelar för din hälsa. Här är några av dem:
• Ökad näringsintag: En välbalanserad sallad kan vara en bra källa till viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler och antioxidanter. Genom att inkludera olika grönsaker, frukter, nötter, frön och proteinkällor som kyckling eller fisk, kan du få en bred spektrum av näringsämnen som är viktiga för kroppens funktion.

• Viktkontroll: Sallader är vanligtvis låga i kalorier och höga i näringsinnehåll, vilket kan vara fördelaktigt om du vill kontrollera din vikt. Genom att välja magert protein som t.ex. kyckling eller tofu och undvika tunga dressings eller fettrika tillbehör kan du njuta av en mättande måltid med relativt få kalorier.

• Förbättrad matsmältning: Sallader innehåller ofta fiberrika grönsaker och lösliga fibrer från frukt och grönsaker. Fiber är viktigt för en hälsosam matsmältning och kan hjälpa till att reglera tarmfunktionen samt förebygga förstoppning.

• Ökad mättnad: Ett högt innehåll av fiber och vatten i sallader kan bidra till att du känner dig mättare under en längre tid. Det kan vara fördelaktigt för att undvika onödigt småätande eller sug efter mindre hälsosamma snacks under eftermiddagen.

• Antioxidanter och antiinflammatoriska fördelar: Många grönsaker och frukter som används i sallader är rika på antioxidanter och har antiinflammatoriska egenskaper. Dessa näringsämnen kan bidra till att minska risken för kroniska sjukdomar och främja allmän hälsa.

• Förbättrad energinivå och koncentration: Genom att äta en näringsrik sallad till lunch får du en balanserad måltid som kan ge dig energi och näring för resten av dagen. Att undvika tunga och fettrika måltider kan också förhindra eftermiddagsdippar och hjälpa till att hålla energinivån och koncentrationen stabil under arbetsdagen.

Om Gluggen:
Gluggen levererar snabbkost i både kalla och varma matlådor samt sallader och finns på fyra olika Gluggar i Gävle, Valbo och Skutskär.
Recepten är hämtade ur den svenska husmanskosten, det smarta är priset, hastigheten och tillgängligheten.
För mer information och veckans meny se http://www.gluggen.se
Telefon 026-61 55 55

Gluggens affärsidé
Vår affärsidé är att servera nylagad varm svensk husmanskost i färdiga matlådor. Tillagade lokalt i första hand av svenska råvaror. Gluggen kompletterar den etablerade snabbmatsmarknaden med att erbjuda det bästa av det svenska köket när det gäller folkhemmets goda matlagningstraditioner. Våra ledord Trygghet - Service - Lokalt. ”Fina middagar äter man på restaurang några gånger om året. Gluggen fixar maten flera dagar i veckan!”

Smart mat
Platsen - Hög tillgänglighet och enkelt att parkera.
Priset - Mest mat för pengarna.
Tiden - Snabb och enkel leverans. 30 sekunder om det inte är kö.
Smaken - God, varm, nylagad och nyttig mat.
Miljön - Lokal tillagning, inget svinn och minimala stopptider.
Trivseln - Varmt välkommen. Ett leende får du på köpet.

Visste du att?
Gluggen skapar lokala arbetstillfällen.
Gluggens mat är hemlagad med högt näringsvärde.

”Det kostar lite mindre - men smakar desto mer!”

För mer information se https://gluggen.se/