Magnus kommer närmast från rollen som utvecklingschef på Hälsingerådet och har en bakgrund som egenföretagare. Med tidigare erfarenheter inom privat- och offentlig sektor har han drivit samverkans- och utvecklingsprojekt tillsammans med både näringsliv och akademi. 

- Jag är oerhört glad att komma hem till innovationsvärlden och till Sandbacka Science Park, som jag har haft mycket samarbete med genom åren. För mig representerar Sandbacka Science Park glädje, kreativitet, kompetens och uthållighet, och jag är stolt över att få bli en del av den spännande framtid vi kommer att skapa tillsammans, säger Magnus.

I rollen som utvecklingschef kommer Magnus att leda och utveckla Gävleborgs och en av Sveriges cirka 30 science parks i det regionala stödsystemet för innovation och utveckling. Verksamheten finansieras bland annat av Sandvikens kommun, Region Gävleborg, Vinnova och Tillväxtverket.
Sandbacka Science Park har sin organisatoriska hemvist på Näringslivskontoret och denna rekrytering har en central del i Sandvikens kommuns tillväxtsatsning.
Magnus Ernström tillträder sin nya roll den 21 augusti 2023 och efterträder Malin Rogström.

Mer om Sandbacka Science Park: https://sandbackasciencepark.se/

Kontakt: Cornelia Lyxell
Pressansvarig kommunikatör, Sandbacka Science Park
Telefon: 072-880 60 53
E-post: cornelia.lyxell@sandviken.se