Verksamheten kommer att fortlöpa som tidigare med Fredrik kvar i rollen som VD.
BF har under åren utfört stambyten i över 2000 lägenheter samt ett flertal nyproduktioner av bland annat lägenheter, kontorsbyggnader och butiker och t.ex. Tullhuset.
– Gästrike fastigheter saknade en entreprenör som kan hjälpa till att rusta beståndet samt att bygga nyproduktioner och BF och dess medarbetare får en stor trygghet med framtida jobb och det är en ljus framtid som väntar, säger Fredrik Jernberg

– Vi har alltid varit imponerade av deras gedigna yrkesskicklighet men också med egna ögon sett hur väl de tagit hand om kunder och anställda. Det är med stor portion ödmjukhet som vi välkomnar bolaget och deras anställda in i den snabbt växande Gästrike Nord koncernen, säger Patrik Björn.

Med hjälp av gemensam strategi och förvaltning vill de tillsammans skapa goda förutsättningar för framtiden genom att slå ihop framtida störree bostadsprojekt som BF’s ”Skeppstornet” och ”Alborgen” och Gästrike fastigheters ”Gävle Galvan”.

– Vi på BF har med stort intresse följt Patrik Björn och Gästrike fastigheter och sett en stor tillväxt via förvärv av lokala bolag, stort entreprenörskap och är stolta att vara en del av koncernen, säger Fredrik.